15 листопада – День працівників сільського господарства

Шановні аграрії Донеччини!

Здавна у нашому народі звикли дбайливо ставитися до найголовнішого нашого багатства – Землі. Так само від дідів-прадідів заведено восени славити руки, що пахнуть хлібом, усіх, хто пов’язав свою долю із сільським господарством, хто встає вдосвіта та лягає далеко за північ, хто у полі працює без вихідних і святкових днів. Праця аграрія нелегка, але дуже важлива, почесна і шанована, бо вона забезпечує найголовнішим та найнеобхіднішим у житті людей.

Цього року аграрії Донеччини зібрали 1,6 мільйонів тонн зернових культур, у тому числі 198,67 тисяч тонн кукурудзи на зерно та 511 тисяч тонн соняшника. Тваринники області вирощують найбільше в країні поголів’я свиней – 430 тисяч. А продуктивність корів по середньому поголів’ю складає 3783 кілограмів. Цими показниками варто пишатися. Напередодні професійного свята завершено сівбу озимих культур. Отже, закладено міцний фундамент майбутнього врожаю.

У непростих умовах сьогодення, крім працьовитості та самовідданості, аграріям Донеччини доводиться виявляти і комерційний талант, і ділову ініціативу, аби в складних воєнних умовах не втратити ринок.

Майбутнє Донецької області також залежить від ефективності реформ саме у сільському господарстві, від децентралізації влади та розвитку сільських територій. Наші села повинні бути сучасними, комфортними для життя, мати відповідну інфраструктуру та систему комунікацій. І впевнений, що завдяки Вашій наполегливості та енергії, клопіткій роботі ми досягнемо цієї мети.

Щиро вітаю з професійним святом усіх аграріїв Донеччини, від хлібороба до керівника, дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання. Нехай Ваша невтомність і наполегливість стануть запорукою добрих засівів, рясних сходів та щедрих ужинків. Мира, добра та щастя у Вашому домі!

 

З повагою,

голова Донецької облдержадміністрації

Павло Жебрівський

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *