Українці нагадають французьким депутатам про трагедію Голодомору

У суботу, 14 листопада, у Лілльському католицькому університеті (Франція) відбудеться день вшанування пам’яті жертв Голодомору. Про це VIDIA повідомили організатори.

«Голодомор визнаний геноцидом 24-ма країнами світу, серед яких Італія, Іспанія, Канада… але немає Франції. Українська громада Півночі Франції поставила собі за мету нагадати сучасному  французькому суспільству про ці трагічні події та закликати місцевих депутатів підтримати визнання Голодомору геноцидом», — йдеться у повідомленні.

Інститут Національної пам’яті України надав для цієї події матеріали виставки, що була презентована у Києві минулого року, і присвячена спротиву українців проти радянської політики колективізації. Ця виставка була перекладена та адаптована для французького глядача представниками асоціації Portail de l’Ukraine.

Окрім виставки у програмі дня конференція за участю видатних французьких знавців теми російсько-українських відносин радянської епохи, політолога Галі Акерман та історика Філіпа Де Лара. Також професор з теології Льовенського Університету (Бельгія) представить погляд на Голодомор та інші геноциди з точки зору етики.

Під керівництвом владики Бориса Ґудзяка, голови єпархії Української греко-католицької церкви у Франції та монсеньйора Лорана Ульріка, архиєпископа Лілльського, відбудеться літургія по загиблим.

Нагадаємо, у США знімають документальний фільм про Голодомор.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *