На Дніпропетровщині виділять житло для переселенців

У п’яти містах і селах Дніпропетровщини створюють додаткові умови для проживання переселенців

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Кошти для цього соціального проекту надає Німеччина.

Відповідні домовленості закріпили сьогодні угодою між Дніпропетровською облдержадміністрацією, облрадою та Українським фондом соціальних інвестицій.

«Для тисяч переселенців Дніпропетровщина стала другим домом. Тут вони працюють, знаходять нових друзів, одружуються, народжують дітей. Щоб підтримати людей, ми активно співпрацюємо з інвесторами. Завдяки цьому у регіоні з’являється додаткове житло, школи, садочки — все для того, щоб нові мешканці нашої області почували себе комфортно», — сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Кошти на створення об’єктів для переселенців надає Уряд Німеччини через банк розвитку KfW. За дорученням останнього, Український фонд соцінвестицій провів конкурс. Із 85 заявок визначили 16 переможців. Це міста та райони Дніпропетровської, Запорізької, Харківської областей. Вони надали перелік приміщень комунальної власності, що не використовуються за призначенням.

«Переможців обирали за німецькою методикою. Враховували стан запропонованих до ремонту об’єктів, активність територій, кількість проживаючих там переселенців», — зазначив виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мирошниченко.

Переможцями на Дніпропетровщині стали Павлоград, Дніпродзержинськ, Верхньодніпровськ, Вільногірськ та село Чумаки Дніпропетровського району.

«Відібрали 10 приміщень, які знаходяться у комунальній власності. Їх відремонтують, деякі — реконструюють. Максимально на один об’єкт може бути витрачено 300 тисяч євро», — сказав Віктор Мирошниченко.

Він додав, що до кінця року має бути підготовлена проектно-кошторисна документація по всіх об’єктах: «Документація має відповідати високим німецьким вимогам. Узимку ми її доопрацюємо, проведемо держекспертизу, погодимо. Роботи з об’єктами розпочнемо навесні».

Облдержадміністрація допоможе містам та селам-переможцям підготувати проектно-кошторисну документацію. Надасть підтримку у підведенні комунікацій: води, каналізації, енергетики. Завершити ремонтні роботи планують у 2016-му.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *