Напади в Парижі: щонайменше 40 людей загинули

Напади в Парижі: щонайменше 40 людей загинули

  • 14 листопада 2015


Reuters

Десятки людей захоплені в заручники в паризькому театрі Батаклан. Французькі ЗМІ повідомляють про те, що правоохоронці штурмували театр, де утримують людей. Надходить суперечлива інформація про результати штурму.

AFP цитує джерела в поліції, які повідомляють про близько 100 загиблих у Батаклані. Ще раніше французький телеканал iTele, посилаючись на джерела в Батаклані, повідомив про “десятки загиблих”.

До Батаклану вирушив президент Франції Франсуа Олланд. Він уже скасував поїздку до Туреччини, де цими вихідними має розпочатися саміт Великої двадцятки.

Раніше повідомляли, що всього внаслідок серії нападів у французькій столиці загинули щонайменше 40 людей.

У Франції оголосили надзвичайний стан, національні кордони – закриті.

Є інформація про вибухи у центра Парижа та стрілянину.

Ще троє людей загинули поблизу стадіону Стад-де-Франс, де, за деякими повідомленнями, міг статися вибух, влаштований смертником.

Паризька влада закликала людей залишатися вдома. На вулицях французької столиці розмістили військових.

Посольство України у Франції відкрило цілодобову гарячу лінію для українців.

У Facebook працює спеціальний сервіс “Я в безпеці”, який дозволяє користувачам мережі у Парижі повідомити своїм друзями, що з ними все добре.

Напад в Батаклані

Getty

Найстрашніший напад стався поблизу центру Батаклан. Кореспондент ВВС розповідає про численні карети швидкої, які приїхали туди, що може свідчити про велику кількість жертв.

Ще один напад стався біля ресторану “Ля Пті Камбодж”, де кореспондент ВВС побачив десяток тіл на дорозі. Ці люди або загинули, або серйозно постраждали. Ще один напад стався в барі “Льо Карійон”.

Президент США Барак Обама назвав це “спробою тероризувати невинних цивільних”. Британський прем’єр-міністр Девід Кемерон заявив, що шокований та пообіцяв надати всю можливу допомогу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *