Програма компенсації відсотків за кредитами малому бізнесу Донеччини запрацює наступної весни – Жебрівський

На компенсації відсотків за кредитами для малого та середнього бізнесу влада Донецької області в бюджеті на 2016 рік закладає 100 млн. грн. Про це сьогодні під час зустрічі з підприємцями м. Дружківка повідомив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

«З Ощадбанком ми домовились, що вони надаватимуть кредити під 22-23% річних, з яких 10% буде компенсувати область. Таким чином для малого і середнього бізнесу в гривні вийде 12-13%, зекономлені кошти можна пустити на розширення виробництва. Крім того, є попередня домовленість, що Ощадбанк працюватиме як оператор Європейського банку реконструкції та розвитку та видаватиме кредити у валюті під 7-9% річних», – повідомив очільник області.

За його словами, орієнтовано програма запрацює в лютому-березні наступного року, після того, як пройде процедуру обговорення в профільних комітетах Верховної Ради та буде затверджений бюджет. «Потрібно вивчити, яким категоріям бізнесу будуть компенсовані відсотки. Одна з вимог – прозора сплата податків», – підкреслив Павло Жебрівський.

Він наголосив, що влада не збирається зменшувати роль крупного бізнесу. Водночас пообіцяв працювати над збільшенням ефективності дрібного підприємництва.

«Якщо взяти економіку Донеччини, то навіть в усіченому вигляді область за промисловим потенціалом поступається лише Дніпропетровщині. Але якщо взяти структуру економіки, тут є проблематика. Ключові надприбутки надходять від видобутку природних копалин та їх грубої обробки. Це шлях не розвитку, а споживання. Це азійський принцип, а не демократичний європейський. І такий вибір для Донеччини не підходить», – наголосив голова Донецької ОДА.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *