Україна посіла 12 місце у Глобальному індексі тероризму

Інститут економіки та миру опублікував на своєму сайті дослідження Глобального індексу тероризму. Посівши 12 місце у ньому, Україна стала єдиною європейською державою серед перших 20 країн списку, передає VIDIA.

Дослідження охоплює терористичну активність у 162 державах за останні 15 років, акцентуючи особливу увагу на 2014-му. Україна стала однією з 6 країн, що вперше потрапили у минулорічний рейтинг, оскільки кількість загиблих від тероризму перевищила 500 осіб.

Фахівці відзначили, що кількість смертей внаслідок терактів у 2014 році зросла на 80% порівняно з попереднім. Терористичні атаки зосереджені в основному в 5 країнах – Іраку, Нігерії, Афганістані, Пакистані та Сирії. На ці держави припадає 78% загиблих у 2014-му від тероризму.

У першу 50-ку списку з європейських країн потрапили також Великобританія (28), Греція (29), Франція (36) та Ірландія (48).

Зазначимо, що дослідники помістили трагедію збитого над Донецькою областю малайзійський боїнг на п’яте місце у списку найсмертоносніших терористичних атак.

Нагадаємо, українські мусульмани засудили теракти в Парижі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *