В Україні стартував конкурс короткометражок про мир

В Україні почався конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру», призовий фонд якого складає 270 тисяч гривень, передає видання MediaSapiens.

Фото: прес-служба СУК

Організував конкурс меценат Ігор Янковський. За його словами, мав на меті стимулювати молодих українських режисерів висловити свою громадянську позицію і проявити творчий потенціал.

Для участі у конкурсі прийматимуть короткометражки, присвячені загальнолюдським цінностям, погляду в мирне майбутнє України і новим шляхам розвитку країни. Взяти участь можуть українці віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зніманні короткометражного кіно. Хронометраж фільму має становити не менше 5 хвилин і не більше 30 хвилин. Жанри – ігровий, документальний або анімація.

Конкурс триватиме півроку, переможців визначать у квітні 2016-го. Винагорода за перше місце складе 100 тисяч гривень. Друге передбачає премію у 75 тисяч, а третє й четверте – по 50 тисяч.

З найкращих фільмів, поданих на конкурс, буде складено короткометражну програму для показу в Україні та в межах спецподій за кордоном.

Нагадаємо, дві українські стрічки відзначили на міжнародному кінофестивалі «Лістапад» у Мінську.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *