Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в районі антитерористичної операції залишається напруженою. В межах Луганської області зафіксовано політ одного безпілотного літального апарату.

Учора  з тимчасово неконтрольованої території російськими найманцями був проведений провокаційний вогонь зі стрілецької зброї по позиціях контрольного посту «Золоте», на якому несуть службу  прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. У результаті таких дій ніхто з українських захисників не постраждав. Вогонь у відповідь не відкривався.

Також у зв’язку з можливими провокаційними діями з боку незаконних збройних формувань, вчора на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке»  тимчасово призупинявся пропуск осіб та транспортних засобів.

Особу, яка причетна до діяльності незаконних збройних формувань, затримали вчора на Донеччині прикордонники спільно з співробітниками поліції. Зазначеного громадянина затримали на контрольному пості «Нелипівка». Під час перевірки з'ясувалося, що дана особа підозрюються у сприянні незаконним формуванням. Затриманого передали представникам Національної поліції в Донецькій області.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами затримано 6 транспортних засобів, які перевозили товари та вантажі без належних документів вартістю понад 1,1 мільйона гривень.

Зокрема, прикордонним нарядом в районі н.п. Клебан-Бик затримано 3 автомобілі з вантажем продуктів харчування загальною вагою майже 5 тонн, які слідували на неконтрольовану територію без належних документів. Ще 3 автомобілі, які перевозили більше 6,5 тонн продуктів харчування  прикордонний наряд зупинив в районі населеного пункту Кодема та на контрольному пості «Костянтинівка».

Усі транспортні засоби намагались потрапити на тимчасово непідконтрольну територію в об’їзд КПВВ «Зайцеве». Вантаж разом з автівками передані представникам ДФС для прийняття правового рішення

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідували 3 вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Автівками перевозили майже 16 тонн вантажів (дитячі гігієнічні набори) для жителів Донецької області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *