Експерт Ради Європи відвідав НАБУ

19-20 листопада Національне антикорупційне бюро України відвідав Старший експерт із управління спеціалізованими антикорупційними органами Ради Європи Драго Кос.
 
Протягом двох днів пан Кос, у рамках співпраці між НАБУ та проектом «Боротьба з корупцією в Україні» Рамкової програми співпраці ЄС та Ради Європи, провів низку зустрічей для визначення основних питань розвитку Бюро по всіх напрямках. Зокрема, він поспілкувався з  керівництвом Бюро, головами управлінь та відділів, консультантами, які допомагають у розбудові НАБУ.
 
За результатами роботи Драго Кос надав певні рекомендації. Так, він високо оцінив рекрутинг  в Антикорупційному Бюро та наголосив на необхідності проведення постійних тренінгів для спеціалістів НАБУ.
 
Перший заступник Директора НАБУ Гізо Углава подякував за проведену роботу та підкреслив, що по багатьом питанням бачення представників Бюро та Ради Європи збігається. Зокрема, це стосується підвищення подальшої кваліфікації працівників Бюро. «Всі детективи проходять базові тренінги, а після початку роботи ми оцінюємо, з яких питань потрібно посилити їх знання», – додав Гізо Углава. Також він повідомив, що для працівників Бюро буде розроблено покрокові інструкції з детальним описом всіх процесів – від отримання заяви про злочин до передачі справи до суду. 
 
Нагадаємо, що Драго Кос є одним із провідних експертів в галузі стратегічного менеджменту спеціалізованих антикорупційних органів. З липня 2013 року він обіймає посаду голови Робочої групи з протидії хабарництву в рамках Організації Економічного Співробітництва та Розвитку. Варто зазначити, що Драго Кос у минулому очолював GRECO (Групу держав проти корупції) – органу Ради Європи з антикорупційного моніторингу.
 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *