Павло Жебрівський взяв участь в урочистостях на честь Дня Гідності та Свободи

21 листопада у Краматорську відбувся святковий мітинг на честь Дня Гідності та Свободи за участю керівництва міста та голови Донецької ОДА Павла Жебрівського.

«Сьогоднішній день – святковий день, але безумовно зі сльозами на очах!Ці сльози з’являються, коли ми молимося за тих хлопців і дівчат, які загинули на Майдані, за тих, які продовжують гинути на фронті у боротьбі з агресором», –  зазначив очільник області.

Також, Павло Жебрівський звернувся до історичних подій та розповів, що саме 251 рік тому Катерина ІІ скасувала гетьманство. Голова регіону відзначив, що не дивлячись ні на що, українці повернули собі свою історію, незалежність та свободу.

«Ми не дозволили скасувати якимось указом українську незалежність. І яскравим прикладом цього є Помаранчева революція, що розпочалась 22 листопада 2004 року, та Революція Гідності та Свободи, що розпочалася 21 листопада 2013 року. Все це дуже важливі речі – ми не дозволили тоді звернути розвиток української громади, то не дозволимо ж і сьогодні», – звернувся до присутніх голова Донецької облдержадміністрації .

«Для того, щоб потяг до свободи та гідності трансформувався в чесноти, люди мають усвідомити – в своїй громаді порядок можемо навести тільки ми самі. Спочатку потрібно навести порядок в своїх селах  та містах, і це буде пам’яттю про тих загиблих під час Майдану і тих, хто гине сьогодні на фронті. Найкращою віддякою цим людям має бути добре життя наших дітей, онуків і тих діточок, які сьогодні присутні на цій площі», – підкреслив Павло Жебрівський.

Також на мітингу прозвучала молитва за Україну, яку виконали представники різних релігійних конфесій. Присутні мали можливість почути правду про події на Майдані 2004 та 2013 років  від безпосередніх учасників, місцевих жителів Олексія Пальченка, який був учасником Помаранчевої революції, та Світлани Рудь, учасниці Революції Гідності. У своєму виступі вони розповіли про події минулих літ, а також відзначили те, що сьогодні ми всі несемо відповідальність за події в країні та маємо докласти немало зусиль для того, щоб життя на Донеччині та по всій Україні відповідало ідеалам Майдану. Також Світлана Рудь подякувала голові облдержадміністрації за проведення чесних та незалежних виборів у Краматорську та  регіоні в цілому.

Мешканці Краматорська послухали виступ краматорського поета Воловича Юрія В’ячеславовича та студії естрадної пісні «Октавія». Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.

Також всі бажаючі мали можливість долучитись до перегляду фільму “Сильніше ніж зброя” у сесійній залі Краматорської міської ради.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *