Офіційна заява Нацполіції України щодо подій на ХерсонщиніПісля пошкодження вибухами опор високовольтних магістральних ліній

Офіційна заява Нацполіції України щодо подій на Херсонщині

Після пошкодження вибухами опор високовольтних магістральних ліній електропередач у Херсонській області, які перебувають під високою напругою у 350 000 В, в умовах дощу і сильного вітру виникла реальна загроза їхнього руйнування і створення небезпеки оточуючим громадянам із зоною ураження до 500 метрів. Виникла реальна загроза життю і здоров'ю громадян України.

З метою забезпечення їхньої безпеки підрозділи Нацполіції провели передбачені законом заходи із охорони небезпечних пошкоджених ділянок високовольтних ліній для проведення термінових робіт працівниками технічних служб ДСНС та Міненерговугілля. Вони мали провести заземлення електричних опор, щоб не допустити тяжких наслідків для громадян України від можливого руйнування опор внаслідок ураження струмом під високою напругою.

Наголошуємо, що всі питання щодо енергопостачання на окупований агресором півострів повинні вирішуватися на державному рівні. Нацполіція перебуває осторонь політичних акцій і не втручається у їхній перебіг.

Повідомлення різних джерел про нанесення працівниками Нацполіції ушкоджень учасникам блокади АР Крим під час конфлікту навколо аварійних ділянок опор електромереж обов'язково будуть розслідувані у передбаченому законом порядку. Вони перебувають на особистому контролі голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе. Так само як і факти нанесення пошкоджень працівникам Нацполіцї агресивно налаштованими учасниками блокади.

Національна поліція України й надалі буде захищати правопорядок і громадську безпеку під час мирних акцій протесту.

Департамент комунікації Нацполіції України
При використанні матеріалу гіперпосилання на mvs.gov.ua обов`язкове
http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/art..


Посилання
www.mvs.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *