Міноборони Росії і Туреччини розірвали всі канали взаємодіїВійськові відомства Росії і Туреччини перервали всі

Міноборони Росії і Туреччини розірвали всі канали взаємодії

Військові відомства Росії і Туреччини перервали всі діючи канали взаємодії. Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашєнков.

За його словами, перервано взаємодія по «гарячій лінії», створена для координації повітряних операцій проти Ісламської держави. Крім того, з Туреччини відкликали представника російського Військово-морського флоту, який займався координацією дій Чорноморського флоту і турецьких Військово-морських сил.

Окрім того, російський МЗС рекомендував росіянам, які знаходяться в Туреччині, повернутися на батьківщину. У заяві відомства підтверджується і попередня рекомендація утримуватися від поїздок до Туреччини.

Голова Ростуризму Олєг Сафонов заявив, що російсько-турецьке співробітництво у туристичній сфері буде зупинено. Він також пообіцяв, що його відомство буде застосовувати санкції до туроператорів, які продовжуть продавати тури в Туреччину.

Прем'єр-міністр Дмітрій Мєдвєдєв доручив уряду за два дні підготувати відповідні заходи щодо Туреччини після атаки на Су-24.

Турецькі ВПС на кордоні з Сирією 24 листопада збили військовий літак, який порушив повітряний простір країни. Згодом Міністерство оборони РФ повідомило, збитий літак – російський бомбардувальник Су-24. У військовому відомстві підкреслили, що літак не порушував повітряний простір Туреччини.

Прем'єр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що країна має право на будь-які заходи для захисту повітряного простору. Путін назвав дії Туреччини «ударом, який нам завдали в спину посібники терористів».

http://www.hromadske.tv/world/minoboroni-rosiyi-i-tur..


Посилання
www.hromadske.tv

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *