Пентагон вивчає повідомлення про удар по гуманітарній автоколоні

Вашингтон – Представник Міністерства оборони США заявив, що Пентагон вивчає повідомлення про повітряний удар по автоколоні з гуманітарною допомогою в районі сирійського міста Аазаз, розташованого в шести кілометрах від кордону з Туреччиною.

На відео інформагентства Reuters видно палаючі вантажівки в районі прикордонного переходу Баб ель-Салям.

Поки неясно, якій організації належали автомобілі. ЗМІ та моніторингова організація стверджують, що в результаті повітряних ударів по колоні три особи були вбиті і не менше шести отримали поранення.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що, за деякими припущеннями, удари в околицях Аазаз були нанесені російською військовою авіацією.

Представник Пентагону повідомив, що очолювана США коаліція не завдавала ніяких ударів у цьому районі за останню добу. «Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією, щоб встановити всі обставини цього інциденту», – додав він.

Повідомлення про удар по автоколоні надійшли через день після того як турецькі ВПС збили російський винищувач. Туреччина стверджує, що Су-24 порушив її повітряний простір та ігнорував неодноразові попередження. Москва наполягає, що літак не виходив за межі повітряного простору Сирії.

У середу Міністерство оборони Росії повідомило, що перекине зенітні ракетні комплекси С-400 на авіабазу базу «Хмеймім» у провінції Латакія на північному заході Сирії.

Ракети, які будуть розміщені приблизно в 50 кілометрах від турецького кордону, мають радіус дії в 400 кілометрів і досить високу точність.

Представник США повідомив інформагентству AFP, що цей крок викликає «значне занепокоєння» в американських військових.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *