Росія встановила систему протиповітряної оборони в Сирії

Росія встановила систему протиповітряної оборони в Сирії

  • 28 листопада 2015

За твердженням Дмитра Пєскова, розгорнута в Сирії система ППО вже готова виконувати завдання

Російська авіація в Сирії буде виконувати завдання під прикриттям російських систем ППО “на випадок відновлення небезпеки”, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв’ю програмі “Вести в субботу”.

Також він додав, що координація польотів між РФ та Туреччиною в регіоні призупинена.

“Можна констатувати одне: російські льотчики застраховані на випадок відновлення небезпеки, відповідна система ППО встановлена”, – сказав пан Пєсков.

Можна констатувати одне: російські льотчики застраховані на випадок відновлення небезпеки, відповідна система ППО встановленаДмитро Пєсков, речник Володимира Путіна

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявляв, що Росія перекине на сирійську авіабазу “Хеймим” за 50 кілометрів від Туреччини новітній зенітно-ракетний комплекс С-400.

Російський бомбардувальник Су-24 збили 24 листопада в районі сирійсько-турецького кордону – за твердженнями турецької сторони, після перетину кордону та неодноразових попереджень.

Російська сторона стверджує, що попереджень літаку не робили.

Також речник президента РФ назвав попередження турецького лідера Реджепа Ердогана про те, що Туреччина буде вважати атаку на свої літаки над Сирією актом агресії “театром абсурду”.

З іншого боку, пан Пєсков назвав “абсолютно апокаліптичним сценарієм” можливе перекриття Туреччиною морських проток між Чорним та Середземним морем для Росії.

Стосунки між Росією та Туреччиною

погіршуються з кожним днем.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *