У Росії книжкові магазини відмовляються продавати збірку Сенцова

Фрагмент обкладинки збірки

Книжкові мережі й магазини в РФ не беруть на продаж книгу оповідань незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова, передає Радіо Свобода.

Збірка вийшла тиражем 4000 примірників. В українських книгарнях вона вже продається. Також нею зацікавилися видавці у Польщі та Нідерландах. Однак в Росії видавці стикнулися з проблемами.

За словами видавців, книгу відмовилася взяти Московський ярмарок нон-фікшн, який зараз відбувається в столиці РФ, а також усі книжкові магазини, включно з найбільш незалежними.

У видавництві «Laurus» до самої ідеї видати книгу оповідань Олега Сенцова поставилися спочатку досить насторожено. Редакторів бентежив ажіотаж навколо його імені. Директор видавництва Поліна Лаврова розповіла, що перш ніж взятися за цю книгу, звернулася до відомих в Україні письменників. Отримавши їхню експертну оцінку, вирішила видавати книгу Сенцова.

Сам Олег бачив книгу, але в руках її не тримав. Його двоюрідна сестра Наталя Каплан сказала, що Сенцов не втрачає зв’язку зі світом і в курсі усього, що про нього говорять і пишуть.

Нагадаємо, Олег Сенцов увійшов до списку претендентів на Шевченківську премію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *