Українських марафонців відзначили престижною спортивною нагородою

Український проект «Run for Peace» отримав одну з найпрестижніших міжнародних нагород у царині спорту «Peace and Sport», передає Українська правда.

Фото: Twitter

Українці перемогли в номінації «Event of the year».

«Півроку тому, коли ми розпочали цей проект, то навіть не думали, що він стане таким масштабним. Сьогодні, коли позаду тисячі кілометрів, розумію, що все можливо, коли є висока мета і команда однодумців. Ми здійснили щось по-справжньому надзвичайне. Те, чого ніхто до нас не робив. Це неймовірний досвід», – прокоментував один з організаторів забігу Роман Жорін.

«Peace and Sport» заснував у 2007 році Принц Монако Альберт ІІ. Вона вручається у 9 різних номінаціях. Цьогорічних переможців визначали 80 великих спортсменів «Чемпіони заради миру», серед яких – і українець Сергій Бубка.

Нагадаємо, група українських марафонців-учасників проекту «Run for Peace» у річницю підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС вирушила у пробіг Європою, щоб подякувати європейцям за підтримку України. Маршрут «Забігу миру» Київ-Ватикан пролягає через 42 столиці країн Європи та становить 18 000 км.

Цей забіг зареєструють у Книзі рекордів Гіннеса як найдовший безперервний забіг, здійснений групою людей.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *