«Чим більше сил буде витрачено на розмінування – тим більше українських життів ми збережемо» – Олександр Меланченко

28 листопада керівники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації обговорили питання досягнення миру на Донбасі з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На зустрічі були присутні Олександр Меланченко – директор департаменту з питань внутрішньої політики, Оксана Головко – директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин, а також Людмила Романенко – заступник директора департаменту соціального захисту населення.

Олександр Меланченко розповів представникам СММ ОБСЄ про ситуацію в області та проблеми, що існують наразі.

«Ми ніколи не вважали ворогом свого північного сусіда, але він вирішив розв’язати війну та захопити наші території. Спочатку Крим, потім Донбас. Але я хочу, щоб ви розуміли – для нас, на відміну від загарбника, головне – не території, а люди, які там проживають. Саме тому ми робимо все можливе для того, щоб допомогти людям, які опинились в складній ситуації і вимушено покинули свої домівки», – зазначив Олександр Меланченко.

Також він підкреслив, що досягнення контролю за кордоном дасть можливість допомогти людям, які залишились на тимчасово окупованій території і мають виживати в жахливих умовах.

«Звісно, ми дуже сподіваємось на вашу допомогу в цьому питанні», – наголосив Меланченко.

Ертугрул Апакан – голова СММ ОБСЄ в Україні зазначив, що повністю підтримує позицію облдержадміністрації, розповів про основні напрямки роботи та запевнив у підтримці зі свого боку.

«Ми віримо, що мир може бути досягнутий. Здійснювати моніторинг і доповідати про обстановку є основним завданням СММ. Ми працюємо над тим, щоб як найшвидше врегулювати ситуацію на сході вашої країни та досягти  повного виконання мінських домовленостей», – зазначив Ертугрул Апакан.

Співрозмовники обговорили також питання розмінування, проблеми ВПО та ситуацію на КПВВ.

«Чим більше сил буде витрачено на розмінування – тим більше українських життів ми збережемо. Випадків підривів дуже багато, саме тому розмінування територій в пріоритеті Донецької ОДА. Знову хочу підкреслити, що надання будь-якої допомоги в цьому питанні з вашого боку було б дуже доречним і могло б вплинути на цей процес», – розповів Олександр Меланченко.

Голова моніторингової місії зазначив, що також вважає розмінування основним завданням сьогодні.

«Ми маємо створити безпечну зони з обох боків лінії розмежування заради збереження людських життів», – підкреслив Апакан.

Також він подякував за співпрацю та розповів, що СММ ОБСЄ збільшує кількість спостерігачів та розширює технічні можливості задля підвищення ефективності моніторингу та звітності, що безперечно сприятиме скорішому врегулюванню ситуації.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *