Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

Прикордонними нарядами та українськими військовими зафіксовано політ одного безпілотного літального апарату на Луганщині.

Учора прикордонниками Краматорського загону спільно з співробітниками ГУ НП України на контрольному посту «Неліпівка» під час перевірки документів у пасажирів рейсового автобусу «Слов’янськ – Дзержинськ» виявлено громадянина України. Попередньо встановлено, що він, можливо, зараз співпрацює з представниками НЗФ. 

Також прикордонниками Краматорського загону у КПВВ «Георгіївка» виявлено громадянина України, жителя Донецька, який їхав із підконтрольної бойовикам території із підробленою перепусткою.

Ще одну порушницю, яка була без перепустки, прикордонники Краматорського загону виявили у КПВВ «Георгіївка». При цьому громадянка Росії, яка прямувала на виїзд до м.Макіївка Донецької області за безперешкодний її пропуск старшому прикордонного наряду запропоновала грошову винагороду у розмірі 100 гривень.

Двох громадян України та громадянку Росії передано співробітникам НП України в Донецькій області для прийняття правового рішення.

В рамках заходів, що направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами затримано 7 транспортних засобів.

Неподалік КПВВ «Новотроїцьке» прикордонний наряд Донецького загону затримав без документів автомобіль з вантажем промтоварів на суму 31, 5 тисяч гривень. 

Зведеними мобільними групами в р-ні н.п. Костянтинівка та н.п. Березове затримано 2 автомобілі з вантажем  продуктів харчування на загальну суму 360 тисяч гривень. Автомобілі  слідували на неконтрольовану територію в об’їзд КПВВ «Зайцеве». Також зведеною мобільною групою затримано в одному випадку 3 автомобілі з вантажем продуктів харчування на суму 380 тисяч гривень. Автомобілі намагалися об`їхати КПВВ «Георгіївка».

Крім того зведеною мобільною групою в районі н.п.Попасна Луганської області затримано автомобіль з вантажем продуктів харчування на суму 14, 5 тисяч гривень, який прямував на неконтрольовану територію в об’їзд КПВВ «Лисичанськ». Усі транспортні засоби були без належних документів, тому їх для подальшого правового рішення передали ДФС.

 

 

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *