Артем Ситник: Прозорість держзакупівель в Міністерстві оборони є пріоритетом для НАБУ

Прозорість державних закупівель в Міністерстві оборони є одним із головних пріоритетів Національного антикорупційного бюро України. Про це під час виступу на Міжнародному антикорупційному тижні заявив Директор НАБУ Артем Ситник.

«Бюджет Міністерства оборони на наступний рік – один із найбільших. Він складатиме 60 млрд гривен. Це велика сума, тому стратегічно важливо, щоб державні закупівлі проходили прозоро. Якщо будуть корупційні  правопорушення, Антикорупційне бюро буде вчасно на них реагувати, розслідувати та скеровувати справи до суду», – заявив Директор Бюро Артем Ситник.

При цьому він додав, що вже встановлено контакти з представниками Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України.  «Сподіваюсь, що наша спільна співпраця призведе до того, що Transparency International підніме рейтинг України», – підкреслив Артем Ситник.

Директор НАБУ також подякував представникам Міноборони за допомогу у створенні «силового» підрозділу, який буде забезпечувати охорону працівників Бюро: «Це буде озброєний елітний підрозділ. В частині його забезпечення ми плідно співпрацюємо з Міноборони, зараз роботи знаходяться на завершальній стадії. Відповідно, уже розпочато передавання зброї, боєприпасів, бронетехніки. Це забезпечить силове прикриття роботи наших детективів».

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *