Іноземна преса: яким стане бокс після Кличка?

Іноземна преса: яким стане бокс після Кличка?

  • 30 листопада 2015


Getty

На зміну “старомодному чемпіонові” приходить “нова ера”, пише Independent

Британська преса пише про поразку Кличка та про те, як страх перед атаками впливає на різдвяні свята. Тим часом турецькі видання розмірковують над тим, як санкції Росії проти Туреччини вплинуть на економіку двох країн.

“Нічого, крім сміху”

Турецьке видання Star, що підтримує уряд, висміяло санкції Москви: “Рішення про економічні санкції, ухвалене російським урядом, який не зумів через цінові коливання на нафтовому ринку представити у парламенті проект держбюджету на 2016 рік, не може викликати нічого, крім сміху”.

“Ввівши санкції проти країни, якій він продав енергоресурсів на 15,8 млрд доларів, а купив товарів всього на 2,7 млрд, Путін продемонстрував, наскільки він відірвався від реальності. Туреччина-то знайде альтернативні джерела поставок газу, а чи зможе Росія знайти заміну перевіреному і динамічному турецькому ринку? Ні!”, – пише видання.

М’якість – неправильний сигнал “ведмедю”

Консервативна газета Vahdet дорікає турецькому уряду через надмірну м’якість щодо Росії.

“Так не має бути. Якщо правда за нами, чого нам боятися? Це лише подає неправильний сигнал”, – пише газета.

“Путін – людина жорстка, ознаки слабкості тільки підсилюють апетити голодного ведмедя”, – додають турецькі журналісти.

Болючий удар

Опозиційно налаштовані видання висловлюються менш оптимістично в оцінці наслідків конфлікту з Росією.

Найстаріша турецька щоденна газета Cumhuriyet вважає, що одними “овочевими санкціями” справа не обмежиться: “Анкара знаходиться під пресом свого власного рішення і вчинку. Вона хоче якомога швидше повернутися до колишніх відносин (наприклад, разом відкрити мечеть в Москві) і повернутися до тих часів, коли можна було набрати телефонний номер і сказати “Алло, Путін”, але вже з позиції “Я був правий, що збив, визнайте це, потиснемо один одному руки”. Але сподіватися на це очевидно не варто”.

Reuters

Видання Radikal стверджує, що турецька економіка серйозно постраждає від санкцій, запроваджених Росією

Видання додає: “Схоже, Путін не обмежиться лише економічними санкціями в стилі “не купуватиму ваші помідори та картоплю і не прийматиму ваших робітників…”

Ліберальне видання Radikal тим часом стверджує, що турецька економіка серйозно постраждає від санкцій.

“Санкції, які введе Росія, більше вдарять по Туреччині, ніж по ній самій. Не потрібно обманюватися розмовами про те, що “Туреччина потрібна Росії”. Це всього лише спроба зберегти обличчя”, – пишуть журналісти.

“Нашим експортерам слід почати шукати заміну російському ринку. Але, схоже, поставлене за мету збільшення обсягу торгівлі з 30 до 100 млрд доларів буде досягнуте нескоро”, – підсумовує видання.

“Цікавий” бокс
Це був історичний бій із кінцівкою на кшталт сучасної казки. І можна сміливо сказати, що бокс у надважкій вазі знову став цікавимIndependent

Британська Independent пише про перемогу земляка Тайсона Ф’юрі у бою з Віталієм Кличком, який “поклав кінець тривалому світовому пануванню Кличка”.

На зміну “старомодному чемпіонові” приходить “нова ера”, пише видання і додає, що Ф’юрі знову робить спорт “цікавим”.

“Це була перемога волі, стратегії та небажання бути заляканим. Звісно, Кличку вже майже 40, проте він бився з вірою у те, що один його удар міг би змусити Ф’юрі впасти”, – пише видання.

“Це був історичний бій з кінцівкою на кшталт сучасної казки. І можна сміливо сказати, що бокс у надважкій вазі знову став цікавим”, – підсумовує газета.

Не таке Різдво

Загроза нових атак після нападів у Парижі призвела до значного зниження передріздв’яної торгівлі і туризму в найбільших містах Європи, пише Daily Mail.

Від Берліна до Рима спостерігається зниження кількості туристів та відвідувачів у магазинах, ресторанах і музеях, пише видання.

AP

У Німеччині поліція патрулює славнозвісні різдвяні ярмарки

За оцінками уряду Франції, через це країна втратить 1,4 млрд фунтів стерлінгів, або близько 0,1% ВВП цього року.

У Парижі багато гостей п’ятизіркових готелів скасували поїздки. Менші готелі звітують про спад у 80%, додає видання.

Але об’єми торгівлі вином і міцним алкоголем збільшилися, пише газета, адже більшість парижан тепер надає перевагу домашньому відпочинку.

Побоювання щодо атак у майбутньому призвело до того, що в Німеччині озброєна поліція патрулює славнозвісні різдвяні ярмарки, а кількість відвідувачів зменшилася втричі.

А у Римі, який ніколи не був ціллю атак джихадистів, касові збори в кінотеатрах упали на половину протягом останніх двох тижнів. Ресторани і готелі там втратили близько 20% прибутків, пише видання.

Служба моніторингу ВВС

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *