Рада Європи продовжить підтримку процесу реформування органів прокуратури України

25 листопада 2015 року відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», в якій взяв участь заступник Генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе. Для реалізації зазначеного проекту Урядом Данії виділено 2,9 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на реформування органів прокуратури, приведення її діяльності у відповідність до найкращих стандартів та передового досвіду Європейського Союзу, впровадження сучасних практик організації роботи прокурорів, а також підтримку системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Учасники конференції обговорили, серед іншого, хід першого етапу реформи – формування місцевих прокуратур, який вже перебуває на завершальній стадії, та наступні кроки, що планується здійснити найближчим часом.

Давід Сакварелідзе висловив щиру подяку Раді Європи та Уряду Данії за фінансову та експертну підтримку, яку вони надають Україні для того, щоб реалізувати такі довгоочікувані та вкрай необхідні реформи у сфері кримінальної юстиції, підвищити рівень прозорості, незалежності і ефективності діяльності прокуратури України та рівень довіри суспільства до неї.

Управління реформ та забезпечення якості роботи

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *