Віктор Шокін затвердив структуру новоствореної Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України

У понеділок, 30 листопада 2015 року, Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом затвердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки, а також план заходів, необхідних для її утворення та функціонування.

Керівником цього самостійного підрозділу Генеральної прокуратури України, якому надається особливий статус, призначено Максима Мельніченка, який брав участь у конкурсі з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

До призначення він обіймав посаду керівника одного з підрозділів, безпосередньо підпорядкованого заступнику Генерального прокурора України Давіду Сакварелідзе.

Організацію утворення, нормативного забезпечення діяльності Генеральної інспекції, її кадрового наповнення та контроль за функціонуванням цього новоутвореного підрозділу Генеральним прокурором України покладено на заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе.

Поряд з іншими обов’язками відтепер він буде опікуватися питаннями внутрішньої безпеки в органах прокуратури, розслідуванням злочинів, вчинених прокурорами та слідчими.

Крім того, до повноважень Генеральної інспекції належатиме нагляд за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності щодо працівників прокуратури, проведення внутрішнього аудиту, забезпечення інформаційної безпеки та зв’язків з громадськістю.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *