У Артемівську після капітального ремонту відкрили реанімаційне відділення ЦРЛ і дитсадки

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті в Артемівську низки капітально відремонтованих соціальних об’єктів, зокрема, реанімаційного відділення ЦРЛ і дитячих садків «Світлячок» і «Ведмежатко».

Будівельні роботи у лікарні проводились за рахунок наданих з держбюджету коштів у розмірі 4,2 млн. грн. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії встановлено пластикові вікна та двері, замінено системи опалення та водопостачання, електромережі, виконано внутрішні оздоблювані роботи. Медичне, технологічне обладнання, меблі та інструментарій придбали за спонсорські кошти на суму 5,2 млн. грн. Ще 750 тис. грн. на встановлення сучасної апаратури надійшли з обласного бюджету.

Відновлення повноцінної роботи закладів охорони здоров’я області перебуває на особливому контролі голови Донецької ОДА Павла Жебрівського. Виступаючи перед колективом лікарні, від наголосив, що реанімаційне відділення Артемівської ЦРЛ – вже другий реалізований проект, перший відкрили на базі лікарні в Краматорську.

«Я низько кланяюсь лікарям, які врятували не одне життя. Дуже важливо, що на теренах Донеччини сьогодні, незважаючи на умови війни, постає сучасна медицина. Бажаю медикам, щоб у майбутньому їм доводилось лікувати хворих, а не поранених», – наголосив очільник області.

З квітня 2014 року Артемівська центральна районна лікарня надає цілодобову спеціалізовану медичну допомогу постраждалим в зоні АТО із числа військових і цивільних, з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами, виконує функції мобільного шпиталю та є лікувальним закладом, найбільш наближеним до лінії фронту.За період проведення АТО в умовах стаціонару та в травмпункті лікарі надали допомогу 5,5 тис. осіб, які постраждали в результаті проведення бойових дій.

Також сьогодні в Артемівську після капітального ремонту за кошти державного бюджету відкрито два дитячі садочки. В дошкільних закладах провели роботи по утепленню, заміні вікон, відремонтували ігрові павільйони, благоустроїли території. Так, «Ведмежатко» – дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу. Педагоги тут працюють з дітьми, схильними до хвороб, та дітьми, які мають ранні прояви туберкульозної інфекції.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *