Photos from Volodymyr Groysman’s post


Сьогодні відбулась організована Радою Європи конференція, присвячена Конституційній реформі в Україні. На порядку денному два головні напрямки змін – в частині децентралізації і в частині реформи судової системи. Ні та, ні друга реформи неможливі без змін до Конституції. Або ми далі будемо жити в тій системі. яка нас не влаштовує. або ми проведемо системні зміни.

Я впевнений, що людям набридло жити в країні, де тільки говорять про зміни, але їх не роблять. Від нас чекають рішучих кроків. Цю позицію я відстоював і у наших сьогоднішніх дискусіях.

Вперше ми перестаємо бути “хронічним клієнтом” Венеційської комісії. Вперше ми отримуємо від найбільш авторитетної у конституційних питаннях міжнародної інституції позитивні висновки, вперше ми витримуємо свої обіцянки щодо термінів підготовки документів, вперше ми повністю враховуємо усі рекомендації європейських експертів. Маємо лише проявити волю і прийняти відповідні рішення. Я вірю у те, що у моїх колег-депутатів її не забракне і саме ця Верховна Рада зробить незворотними ці дві реформи, ключові для нашого європейського майбутнього і для відновлення справедливості в країні

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *