Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Обстановка в районі антитерористичної операції залишається напруженою. Протягом доби обстрілів прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було. Крім того, в межах Луганської та Донецької областей прикордонними нарядами та українськими військовими польоти БПЛА не фіксувалися.

Вздовж лінії розмежування тривають заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами, які діють в зоні проведення АТО, затримано 6 транспортних засобів, які перевозили вантажі на суму понад 280 тисяч гривень.

Зокрема, в Луганській області прикордонний наряд спільно із зведеною мобільною групою на контрольному посту «Щастя» затримали 2 автомобілі з вантажем ковбасних виробів та дизельного пального під керуванням громадян України. Транспортні засоби слідували по території України без відповідних документів на право переміщення  в зону АТО.

Також на контрольному посту «Мар’їнка» прикордонники виявили автівку з кавою. Водій транспортного засобу намагався без належних документів в об’їзд КПВВ «Георгіївка» перевезти товари на тимчасово контрольовану територію незаконним збройним формуванням.  

Крім того зведена мобільна група виявили ще два транспортні засоби з продуктами харчування та одягом в райні населеного пункту Керамік та Світлодарської ТЕС. Автомобілі слідували без належних документів в об’їзд контрольного пункту вїзду/виїзду «Зайцеве» на неконтрольовану територію.

А у контрольному пункті «Новотроїцьке» прикордонники Донецького загону виявили  автівку з вантажем моторного масла, на який у водія документів не було.  

У всіх випадках транспортні засоби передано ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем. Вони везли 5 тонн продуктів харчування від благодійної організації «Долоньки» для жителів Донецької області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *