Георгій Тука зустрівся з учасниками акції протесту у Старобільську

Про це «Громадському радіо» повідомив прес-секретар Старобільської координаційної ради Володимир Козачок

За його словами, Георгій Тука приїздив сьогодні у Старобільськ для участі у «круглому столі», який організував голова райдержадміністрації Старобільська Анатолій Гарькавий. Від активісті на ньому були присутні декілька людей. Володимир Козачок зазначив, що на заході не йшла мова про вимоги актівістів щодо озвучених ними вимог, а обговорювалися поточні проблеми району.

Вже після «круглого» столу Георгій Тука вийшов зустрівся до учасників акції протесту, де їм вдалося поговорити про вимоги активістів.

«Питання щодо вимог Старобільського майдану не піднімалось до тих пір, поки мені не прийшлось зробити офіційну заяву на камери і заявити повторно про вимоги, які ми висуваємо», — розповів Козачок.

vlcsnap-2015-12-08-17h07m05s100.png

«Він дав надію нам на те…сказав: «Я зараз приїду у Сєвєродонецьк, все проаналізую…». А ми зі свого боку запропонували за першим телефонним дзвінком приїхати у Сєвєродонецьк і находити шляхи вирішення цього питання», — сказав прес-секретар Старобільської координаційної ради.

Він також підкреслив, що учасники акції протесту розходитись не збираються, поки їхні вимоги не будуть виконані.

Згодом про участь Георгія Туки у заході повідомила прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Також йшлося і про зверннення голови Старобільської райдержадміністрації. Мітингуючим він сказав наступне:

«Я думаю, що це відео спілкування з терористами, яке мені закидають, не бачив тільки, напевно, Генеральний прокурор та очільник СБУ. Тай ті, може. вже і бачили. Хочу спитати у організаторів Старобільського віче. Чому не було тих «полум’яних промов», які ми чуємо зараз, коли бойовики були біля адміністрації? Багато з вас були присутні там».

За словами Георгія Туки, ті події, що відбувались у Старобільську навесні 2014 року ніхо не забув. Слідство триває:

«Щодо згаданих вами подій за участю Гаркавого. Відкрито провадження щодо подій у місті Старобільськ. Слідство триває більше року. Допитано більше 80 свідків. Як мені доповіли, кримінальних дій в діяльності голови району немає».

Тука взяв участь у «круглому столі» з мітингувальниками у Старобільську Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука …

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 8 декабря 2015 г.

Нагадаємо, у Старобільську матеріал у місцевій газеті «Коти в мішку» за авторством першого заступника голови райдержадміністації Олександра Калініна, викликав акцію протусту. Жителів обурило те, як він відгукнувся про місцевих проукраїнських активістів. На їхню думку, у матеріалі присутні ноти зпеважливості.

Валентина Троян зі Старобільську для «Громадського радіо»

 

Слухати новину Слухати новину

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *