Українські різдвяні традиції показали мешканцям Лондона

Днями в українській церкві у Лондоні відбувся концерт традиційних різдвяних пісень та вертеп. Про це VIDIA повідомили у прес-службі Посольства України у Великій Британії.

Колядки, серед яких пісня українського композитора Миколи Леонтовича «Щедрик», відома у Британії як «Carol of the Bells», прозвучали у виконанні церковного хору «Промінь Надії» та музичного тріо «Жайвір». Традиційне театральне дійство — вертеп — виконали актори лондонського «Молодого театру».

«Ми хочемо ближче познайомити британців із українськими різдвяними традиціями, зокрема із вертепом, коли мандрівні актори, вбравшись  у костюми персонажів, що символізують добро і зло, зображують події до і після народження Христа», – пояснила Юлія Шиян із творчої групи Fragile Independence.

Гості взяли участь у майстер-класі з приготування українських різдвяних страв та мали можливість придбати українські сувеніри.

Зібрані кошти будуть спрямовані через волонтерську організацію «Надійний Тил» на потреби українських дітей-вимушених переселенців, які перебувають в Артемівську Донецької області.

«В Артемівську проживають 15 тисяч переселенців, з яких понад три тисячі дітей. Родини покинули свої домівки через військовий конфлікт і через нестачу коштів не змогли від’їхати більше ніж на 30 кілометрів від лінії фронту. Ми прагнемо зробити все можливе для покращення умов життя дітей, які були змушені полишити рідні домівки і стали жертвами зовнішньої агресії проти України», — розповіла директор фонду Ukraine Aid Тетяна Вовнянко.

Захід організовано благодійним фондом Ukraine Aid та творчою групою Fragile Independence за підтримки Української Католицької церкви Святої Родини у вигнанні, лондонського відділення Союзу Українців у Великій Британії та Посольства України.

Нагадаємо, у Стокгольмі шукають колядників для зйомок українського вертепу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *