Фільм “Керол” – лідер за номінаціями на “Золотий глобус”

Фільм “Керол” – лідер за номінаціями на “Золотий глобус”

  • 10 грудня 2015


AP

Кейт Бланшетт номінована у категорії “найкраща акторка фільму-драми” за роль у “Керол”

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на премію Голлівудської асоціації іноземної преси “Золотий глобус-2016”.

Найбільше номінацій – у британсько-американської романтичної драми “Керол” режисера Тодда Гейнса.

Стрічка минулорічного тріумфатора “Оскара” Алехандро Гонсалеса Іньярріту “Легенда Г’ю Гласса” позмагається за перемогу в категорії найкращий фільм-драма.

Окрім неї, в цій категорії також номіновані “Керол”, “Шалений Макс: Дорога гніву” Джорджа Міллера, “Кімната” Ленні Абрахамсона та “У центрі уваги” Тома Маккарті.

На звання найкращого фільму іноземною мовою претендує “Надновий заповіт” бельгійського режисера Жако Ван Дормеля, “Клуб” чилійця Пабло Ларраіна, фінсько-естонський фільм “Фехтувальник” Клауса Хярьо, французько-турецький “Мустанг” Деніза Ґамзе Ерґювена та “Син Саула” угорського режисера Ласло Немеша.

AP

Леонардо Ді Капріо у фільмі Алехандро Гонсалеса Іньярріту “Легенда Г’ю Гласса”

За звання найкращого режисера позмагаються Тодд Гейнс, Алехандро Гонсалес Іньярріту, Том Маккарті, Джордж Міллер та Рідлі Скотт.

У категорії найкраща акторка фільму-драми представлені Кейт Бланшетт та Руні Мара за роль у стрічці “Керол”, Брі Ларсон (“Кімната”), Сірша Ронан (“Бруклін”) й Алісія Вікандер (“Дівчина з Данії”).

Найкращим актором фільму-драми можуть стати Леонардо Ді Капріо, який зіграв у “Легенді Г’ю Гласса”, Майкл Фассбендер за роль Стіва Джобса а однойменному фільмі, Вілл Сміт за роботу у стрічці “Струс”, а також Браян Кренстон за “Трамбо” та Едді Редмейн за “Дівчину з Данії”.

73-я церемонія вручення премії “Золотий глобус” відбудеться 10 січня в Лос-Анджелесі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *