НАБУ відкриває свої штаб-квартири у Львові та Одесі

Перші територіальні управління Національного антикорупційного бюро України починають створюватися у Львові та Одесі. Відповідний наказ було підписано директором НАБУ Артемом Ситником у четвер, 10 грудня.

За його словами, Львівське, Одеське, а згодом і Дніпропетровське територіальні управління Бюро дадуть змогу детективам повноцінно працювати по всій території України.

«Фактично територіальне управління – це представництво НАБУ у регіоні, співробітники якого  будуть працювати із заявниками та підтримувати постійний контакт із підрозділом детективів. Детективи за необхідності будуть відкомандировані до територіального управління. Для них воно – виїзна штаб-квартира», – розповів А.Ситник.

Він зазначив, конкурс на посаду директора територіального управління буде оголошено наступного тижня.

«Я анонсував створення перших територіальних управлінь НАБУ ще на початку осені. Втім, ми отримали змогу розпочати розслідувати кримінальні правопорушення лише у грудні – з обранням Антикорупційного прокурора та початком формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – пояснив директор Бюро.

А.Ситник також повідомив, що у кожному з територіальних управлінь передбачається по 12 осіб, втім чисельність може змінитися за необхідністю. Зараз вирішується питання про приміщення для регіональних представництв НАБУ.

Нагадуємо, згідно з Законом «Про Національне антикорупційне бюро України» для забезпечення виконання завдань директор Бюро має право створювати своїм рішенням не більше 7 територіальних управлінь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *