У Львові покажуть евакуйовану з Донбасу колекцію стародавніх вишиванок

16 грудня у Львові відкриється евакуйована з Донбасу експозиція стародавнього українського одягу слобожанської землі. Її привіз Микола Павлюченко, боєць добровольчого батальйону «Айдар». Після поранень і демобілізації він замінив військову зброю на зброю духовну.

Евакуйована колекція старовинного українського одягу – це речовий доказ того, що Донеччина та Луганщина – це також Україна, пише VIDIA із посиланням на прес-службу Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

«Наші хлопці, чоловіки і сини, захищають на Сході українців і вмирають за українську землю», – це послання Микола Павлюченко адресує для Західної України. «Через відродження  стародавньої вишивки з Донбасу відродимо українство на окупованих та звільнених землях», – це послання для жителів Сходу.

«Стародавні столітні сорочки, корсетки, юбки та спідниці з експозиції – свідки нашого українства у слобідському краї, захист нашої інакшості від східного сусіда, спротив агресії та насаджуванню русифікації», — йдеться у анонсі до виставки.

Микола Павлюченко – боєць добровольчого батальйону «Айдар», голова правозахисного громадського товариства «Базавлуцька Січ», організатор акції впорядкування старовинного козацького кладовища «Піднімемо дідівські хрести», автор пам’ятного знаку лікарям на території центрального госпіталю в місті Києві, які рятували майданівців, добровольців АТО та воїнів ЗСУ, організатор дитячих таборів для дітей зі Сходу України в Карпатах.

Нагадаємо, у Києві відкрилась виставка про правозахисну діяльність діаспори.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *