Міністерство оборони УкраїниУ Києві відбулася зустріч міністрів оборони України та Польщі. Під час переговорів

Міністерство оборони України

У Києві відбулася зустріч міністрів оборони України та Польщі. Під час переговорів сторони заявили про готовність продовжувати співпрацю згідно з політичними домовленостями, досягнутими главами держав, обговорили можливості щодо збільшення кількості двосторонніх навчань, а також практичні аспекти створення спільної бригади «ЛитПолУкрбриг».

Сьогодні, 14 грудня, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зустрівся з Міністром національної оборони Республіки Польща паном Антоні Мацеревичем.

Глава вітчизняного оборонного відомства привітав свого колегу з призначенням на посаду.

— Вже традиційно Республіка Польща є стратегічним партнером України, і нам надзвичайно приємно, що свій перший офіційний візит пан Мацеревич здійснив саме до Києва. Ми цінуємо підтримку керівництва Польщі та польського народу, яку ви нам надаєте з перших днів російської агресії, — зазначив генерал армії України Степан Полторак.

Глава вітчизняного оборонного відомства розповів польському колезі про поточну ситуацію на сході України та біля її кордонів, наголосивши на важливості для європейських держав дотримуватися єдиної позиції щодо агресора.

— З початку проведення антитерористичної операції чисельність Збройних Сил України збільшилася до 250 тисяч чоловік, ми отримали близько 34 тисяч відремонтованої та 3,5 тисячі одиниць нової техніки, — підкреслив Міністр оборони України.

Міністр національної оборони Республіки Польща пан Антоні Мацеревич наголосив, що його країна дотримується однозначної позиції щодо російської агресії в Україні. Він висловив зацікавленість у досвіді Збройних Сил України, набутому у сфері формування сил територіальної оборони та ведення збройної боротьби в умовах гібридної війни.

Під час переговорів сторони заявили про готовність продовжувати співпрацю згідно з політичними домовленостями, досягнутими главами держав, обговорили можливості щодо збільшення кількості двосторонніх навчань, а також практичні аспекти створення спільної бригади «ЛитПолУкрбриг».

http://www.mil.gov.ua/news/2015/12/14/u-kievi-vidbula..


Посилання
www.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *