Виробник Нурофену каже, що хотів “допомогти клієнтам”

Виробник Нурофену каже, що хотів “допомогти клієнтам”

  • 14 грудня 2015


AFP

Активний складник усієї лінійки “Нурофену” один і той самий – ібупрофен лізин 342 мг

Британський виробник лінійки знеболювальних ліків “Нурофен” виступив на захист свого брендингу – після постанови австралійського суду прибрати знеболювальне із полиць магазинів.

Раніше Федеральний суд Австралії постановив, що ліки, які рекламуються як допомога при певних видах болю, наприклад мігренях, насправді ідентичні стандартному “Нурофену”, але коштують дорожче.

Суд вирішив, що продаж цих ліків має припинитися в країні протягом трьох місяців.

Серед ліків, яких стосується заборона: “Нурофен – біль у спині”, “Нурофен – біль при місячних”, “Нурофен – біль при мігренях” і “Нурофен – головний біль”.

У відповідь компанія-виробник заявила, що використала такий маркетинговий хід, аби “допомогти клієнтам легко орієнтуватися у нашій лінійці” продуктів, зокрема у магазинах, де немає аптекарів-консультантів.

“Дослідження показало, що 9 із 10 людей (88%) шукають знеболювальне для конкретного виду болю (наприклад, головного болю, мігрені, болю в спині), тоді як 7 із 10 людей (71%) кажуть, що особлива упаковка допомагає їм вирішити, чи підходить продукт для їхніх потреб”, – заявив один із директорів “Нурофену” доктор Аомеш Бхатт.

Активний складник

Справу проти “Нурофену” довів до суду австралійський орган з нагляду за якістю товарів і послуг.

Також виявилося, що роздрібна ціна кожного з таких вузькоспрямованих продуктів була “значно вищою за інші схожі анальгетики, які також діють як загальні знеболювальні”, сказано в заяві Австралійської комісії з конкуренції і прав споживачів.

У комісії відзначають, що призначення кожного продукту сформульоване таким чином, ніби він спрямований на конкретний вид болю, тоді як насправді всі вони мають один і той самий активний складник: ібупрофен лізин 342 мг.

При цьому виявилося, що в гамуванні зазначеного на упаковці виду болю ці ліки нічим не кращі за іншу продукцію “Нурофену”, призначену для інших типів болю.

Водночас виробник ліків Reckitt Benckiser заявив, що обвинувачення стосуються тільки Австралії і що судове рішення не має сили у інших країнах, зокрема і в Британії.

“Уся продукція “Нурофену” залишатиметься доступною, і її упаковка не змінюватиметься”, – наголосили в Reckitt Benckiser.

Компанія також додала, що не сперечатиметься із постановою австралійського суду, хоч і “не мала на меті обманювати споживача”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *