Клієнтів сайту знайомств шантажують викраденими даними

Клієнтів сайту знайомств шантажують викраденими даними

  • 15 грудня 2015


Reuters

На сайті можна познайомитися з іншими людьми, які не заперечують проти позашлюбних зв’язків

Користувачі сайту знайомств Ashley Madison, який влітку зламали хакери, стали отримувати листи від шантажистів з вимогами викупу.

Cайт від самого початку орієнтувався на людей, які перебувають у шлюбі, але шукають знайомств на стороні. Так що багатьом користувачам є, що приховувати від партнерів, друзів і знайомих.

Експерт з кібербезпеки Грем Клюлі каже, що йому безперервним потоком надходять повідомлення від користувачів сайту зі скаргами через шантаж.

Всім, хто отримав такі вимоги, він радить їх ігнорувати. На думку експерта, згода виплатити викуп може лише спровокувати подальші вимоги шантажистів.

У липні 2015 року сайт Ashley Madison, який нараховує 33 млн акаунтів, був зламаний, а особисті дані користувачів опинилися в так званій “темній мережі”, де вони доступні для зловмисників.

Через місяць канадська поліція повідомила, що дві людини, дані яких були викрадені, скоїли самогубства. Однак невідомо, що саме підштовхнуло їх до цього.

Я щойно отримав на домашню адресу лист з вимогою виплатити 4167 доларів. Інакше всі мої знайомі дізнаються про мій акаунт на сайті Ashley MadisonКористувач зламаного сайту

В одному з повідомлень, отриманих Гремом Клюлі від користувачів сайту, сказано: “Я щойно отримав на домашню адресу лист з вимогою виплатити 4167 доларів. Інакше всі мої знайомі дізнаються про мій акаунт на сайті Ashley Madison”.

Раніше вже надходила інформація, що шантажисти розсилають користувачам електронні листи з вимогою викупу за інформацію.

На думку Грема Клюлі, малоймовірно, що такі листи розсилають ті ж люди, які зламали сайт.

Такі хакери зазвичай вміють замітати свої сліди, вважає експерт, і цілком можливо, що вони перепродали інформацію третім особам.

За словами експерта з онлайн-безпеки, у 2016 році таких кіберзлочинів стане ще більше.

“Ми станемо свідками викрадення хакерами баз даних в різних компаніях, а потім шантажу за відмову від використання цих даних у темній мережі”, – вважає Грем Клюлі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *