З 1 грудня на Донеччині проводиться операція «Новорічна ялинка 2015».

Фахівцями Державної екологічної інспекції в Донецькій області здійснюються рейдові перевірки ринків, торговельних майданчиків, місць стихійної торгівлі щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у період підготовки до нового 2016 року.

Під час проведення оперативних заходів зафіксовано багато порушень. Так, 11 грудня інспекторами на території міста Слов’янськ було виявлено місце стихійної торгівлі сосною звичайною. В ході перевірки з’ясувалось, що у порушника відсутні документи, які б підтверджували законність збуту дерев. Громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності, матеріали справи передано до суду.

Того ж дня у Слов’янську на місці стихійної торгівлі інспектори виявили дерева породи сосна (6 одиниць) без спеціального маркування. Власник на момент обстеження був відсутній. Вищезазначені дерева було вилучено з дотриманням вимог законодавства і передано на безоплатній основі до Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №41.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області звертає вашу увагу, що за порушення вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень передбачена адміністративна відповідальність за ч.1 ст.88¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення (набуття та збуту новорічної ялинки без дозвільної документації).

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *