Діаспора зі США придбала для сиріт у Краматорську дитячий майданчик

Подарунок для дітей зробила українська діаспора у Бостоні, передає Громадське радіо. 

Про потреби покинутих дітей, які живуть у Краматорському дитячому будинку “Гайок”, американська діаспора дізналася з інтернету. Зателефонували і попросили визначитися, що найнеобхідніше. Коли постало питання саме про майданчик, американські школярі почали збирати гроші.

“Гроші збирали звичайні люди, навіть діти. Мені розповіли історію про 11-річну Софійку, яка ходила по сусідах і просила допомогти українцям”, – розповідає старший вихователь закладу Людмила Дубровська.

“Підлітки у Бостоні розбивали свої шкатулки, аби поділитися з маленькими українцями. Хтось давав один цент, хтось один долар. Так назбирали 2 тисячі доларів. Прагнули допомогти малюкам, що живуть у зоні АТО”, – каже Людмила Дубровська.

Сьогодні у дитячому будинку “Гайок” перебувають діти-сироти або ті, чиїх батьків позбавлено батьківських прав. Крім того, тут є малюки з особливими потребами. У дитячому будинку проживає 24 маленьких українці віком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, юні українці з Канади, Австралії, США, Німеччини, Бельгії та Великобританії, об’єднані в лавах Спілки української молоді, зібрали та передали подарунки для своїх ровесників в Україні, батьки яких виконують бойові завдання в зоні АТО.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *