Путін проведе щорічну прес-конференцію

Путін проведе щорічну прес-конференцію

  • 17 грудня 2015


Reuters

Минулого року спілкування пана Путіна із журналістами тривало 3 години 10 хвилин

Російський президент Володимир Путін проведе у четвер щорічну прес-конференцію в Москві.

На захід, що розпочнеться опівдні за московським часом (11:00 за Києвом) у Центрі міжнародної торгівлі, акредитувалися 1390 російських та іноземних журналістів.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що пан Путін готовий відповідати на всі запитання, в тому числі і гострі, проте спровокувати його, за словами пана Пєскова, журналістам не вдасться.

“Експерті знання президента практично в усіх сферах, рівень його підготовки загалом і до прес-конференції зокрема… є, напевне, запорукою того, що навряд чи комусь вдасться його спровокувати”, – запевнив пан Пєсков.

За його словами, домінувати на прес-конференції буде “соціально-економічна проблематика і міжнародна ситуація”, зокрема, у Сирії та в Україні.

З російських подій пан Пєсков відзначив нещодавні протести далекобійників: “Звісно, президент детально розібрався у цій темі, і я не маю сумнівів, що якщо це питання зачеплять, а скоріше за все, звісно, його поставлять, то президент зможе дати детальну відповідь”.

Незручні запитання

На прес-конференцію акредитувався працівник російського Фонду боротьби з корупцією, засновником якого є опозиціонер Олексій Навальний, – Георгій Албурок. Раніше він заявив, що має намір поставити Володимиру Путіну запитання, пов’язане із антикорупційним розслідуванням Фонду щодо родини генпрокурора РФ Юрія Чайки.

AP

Адвокат Надії Савченко пообіцяв ексклюзивне інтерв’ю із нею тим журналістам, які запитають про неї Володимира Путіна

Першу прес-конференцію на посаді президента Володимир Путін провів у 2001 році. Рекордною за тривалістю стала прес-конференція у 2008 році, коли за 4 години 40 хвилин російському президенту поставили 106 запитань.

Минулого року спілкування із журналістами тривало 3 години 10 хвилин. За цей час Володимир Путін відповів на 53 запитання від журналістів.

Тогорічна прес-конференція також запам’яталася незручними запитаннями про конфлікт на Донбасі та причетність до нього Росії,

які Путіну поставив український журналіст Роман Цимбалюк.

Тим часом адвокат ув’язненої у РФ українки Надії Савченко Марк Фейгін напередодні на своїй сторінці у Facebook пообіцяв ексклюзивне інтерв’ю із пані Савченко тим журналістам, які запитають у пана Путіна про можливість її обміну на затриманих в Україні росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *