Судді чотирьох країн ініціювали меморандум про засудження дій КС Росії щодо анексії КримуГолови Конституційних

Судді чотирьох країн ініціювали меморандум про засудження дій КС Росії щодо анексії Криму
Голови Конституційних судів Грузії, Литви, Латвії та Молдови ініціювали меморандум про засудження дій Конституційного суду Росії, який не зупинив анексію АР Крим,

Про це повідомляє сайт глави держави.

Порошенко зустрівся з головами конституційних судів Грузії Георгієм Папуашвілі, Литви – Дейнюсом Жалімасом, Латвії – Алдісом Лавиньшем та Молдови – Александра Тенасе, які прибули в Україну для участі в "Міжнародній науково-практичній конференції з питань запровадження конституційної скарги в Україні". В ході зустрічі вони запевнили, що конституційні суди чотирьох країн не залишаються осторонь процесів, що відбуваються в Україні.

"У цьому році ми почали так званий Батумський процес щодо засудження дій Конституційного суду Російської Федерації, який міг зупинити анексію Криму, але не зробив цього. Ми вирішили не мовчати", – цитує прес-служба голову Конституційного суду Литви.

"Акт агресії і грубого порушення міжнародного права не повинен залишатися без уваги, принаймні, суддівської спільноти", – додав голова Конституційного суду Молдови, висловивши сподівання, що цю позицію і меморандум про засудження дій російського Конституційного суду підтримають і юристи з інших країн.

Учасники зустрічі, у свою чергу, запевнили у своїй готовності допомагати, надавати експертні консультації, ділитися досвідом у тих сферах, де реформи в їх країнах все були успішно реалізовані. Вони також зазначили, що уважно стежать за ситуацією в Україні, зокрема на Донбасі та в Криму.

Нагадаємо, як заявив один із лідерів кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв, утримання Криму буде обходитися РФ так дорого, що вони ще тисячу разів покаються, що зайняли півострів.
http://www.5.ua/okypaciya-krimy/Suddi-chotyrokh-krain..


Посилання
www.5.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *