Лист з вимогою припинення політичного переслідування Сергія Арбузова – фальшивка

У деяких засобах масової інформації було поширено інформацію про нібито існування звернення представника Міністерства закордонних справ Німеччини до Генерального прокурора України Віктора Шокіна стосовно політично заангажованих розслідувань та політичного тиску на колишнього Першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова й інших осіб, пов’язаних з представниками попереднього українського уряду.

У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України за результатами перевірки інформує, що лист начебто від МЗС Німеччини, який надійшов на адресу ГПУ поштою, має ознаки підробки. Про зазначене свідчать стиль його написання, орфографічні помилки та бланк, на якому він надрукований. Про такий висновок повідомило Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні у відповідь на запит Генеральної прокуратури України.

Звертає на себе увагу ще й той факт, що 7 грудня 2015 року до відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України від однієї з інформаційних агенцій надійшов запит з проханням надати інформацію стосовно результатів розгляду листа від МЗС Німеччини, який на той час ще навіть не доставлений до відомства поштою.

У зв’язку з цим не може не дивувати примітивність і недолугість інформаційних зусиль у спробах відбілювання членів команди Віктора Януковича.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *