У США зібрали для України меддопомоги на чверть мільйона

На початку січня в Україну прибуде контейнер з медичною допомогою, вартість якої попередньо оцінюють у 250 тисяч доларів. Про це повідомляє «Голос Америки».

Допомогу для України зібрала міжнародна гуманітарна фундація «Брат Брата», що за більш ніж півстоліття доставила понад сто тисяч тонн медичної допомоги до 146 країн світу.

У контейнері прибудуть спеціальні набори необхідних засобів для підготовки та проведення хірургічних операцій різних видів, провідникової анестезії, прийняття пологів. Хірургічні інструменти, засоби обробки ран, проведення біопсії, ендоскопії, ортопедичні апарати для широкого спектру ушкоджень, інвалідні візки, катетери, шприци, кисневі маски, спеціалізований одяг та засоби санітарії для лікарів і хворих.

Організацію та оплату доставки контейнера до України взяла на себе організація «United Help Ukraine». Гроші, необхідні для оформлення та пересилки вантажу, волонтери зібрали на благодійних акціях, які влаштовують протягом року.

Допомога вирушила в Україну 23 листопада й прибуде до місця призначення на початку січня. Вантаж розподілять по всій Україні, залежно від потреб того чи іншого госпіталю.

Раніше діаспора Канади передала українським дітям понад сотню інвалідних візків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *