Володимир Гройсман закликав збільшити підтримку українського села


Одне з важливих питань, якому необхідно приділити зараз, при формуванні бюджету на 2016 рік, особливу увагу, це підтримка українського села. Мало говорити про занепад села, час переходити до конкретних справ.

Саме тому я ініціював крок, який допоможе суттєво збільшити надходження до бюджетів сіл. Мова йде про те, щоб не лише зберегти фіксований податок для аграріїв, а навіть його трошки збільшити. До початку минулого року цей податок взагалі становив 6 грн. з гектара землі на рік. Після початку фінансової децентралізації він становить 130 грн. Зараз я пропоную збільшити його до 200-220 грн.

Це зовсім невелика сума для сільськогосподарських підприємств. Але вона дасть можливість сільським радам отримати додаткові ресурси, щоб вирішувати ті проблеми, які є в конкретному селі. Десь зробити нормально дорогу, десь відремонтувати садочок, школу чи клуб, встановити освітлення і т.д.

Я дуже хочу попросити депутатів об’єднатися навколо такої пропозиції, адже таким чином ми реально підтримаємо село і покращимо умови життя наших селян.
,

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *