Кінологічна служба прикордонного загону Луганщини отримала допомогу від волонтерів

Волонтери та небайдужі громадяни продовжують допомагати кінологічній службі Луганського прикордонного загону. Нещодавно чергові «подарунки» чотирилапим охоронцям кордону надійшли за ініціативи проекту «АТОграф», учасники якої за підтримки Нацгвардії спільно з МВД та журналістами Харкова висвітлюють роботу службових собак в зоні АТО та їх безпосередню участь у службі. Нині вони почали співпрацювати з прикордонниками Луганського прикордонного загону. Зокрема, благодійники з Харкова, торгові марки «Природа» і «Норіс», передали тваринам ліки, вітаміни, лежаки, ошийники і повідки.

Зазначимо, що у Луганському прикордонному загоні несуть службу 30 інспекторів-кінологів із службовими собаками. Це дозволяє набагато якісніше виконувати службові завдання з охорони державного кордону та на лінії розмежування в районі проведення АТО. Для вирішення побутових питань та умов утримання службових тварин активно долучаються волонтери. Від них вже надходила допомога у вигляді корму, будок, ланцюгів, ліків, імітаторів запахів тощо. Крім того, волонтери почали забезпечувати службових собак бронежилетами. Такі засоби захисту дозволять вберегти тварин від ударів камінням і палицями, холодної зброї, куль, а також від осколків.

Всього за допомогою службових собак на ділянці Луганського прикордонного загону з початку року виявлено майже 30 одиниць зброї, понад 26 тисяч боєприпасів та більше 11 кг вибухівки.

 

Фото: Vyacheslav Madiyevsky

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *