Півсотні волонтерів Корпусу миру США починають роботу в Україні

55 слухачів двотижневої підготовчої програми із США прийняли присягу у Києві. Усі вони відправляться в різні населені пункти Західної та Центральної України, повідомляє Громадське.

Протягом наступних двох років волонтери будуть представляти три програми: викладання англійської мови як іноземної, молодіжний розвиток, а також розвиток громади та економічний розвиток, повідомив директор Корпусу миру в Україні Денні Робертс.

“Вони працюватимуть плече в плече з українцями в західній і центральній Україні від Закарпатської до Полтавської областей”, – сказав Денні Робертс.

Корпус миру (Peace Corps) – незалежне федеральне агентство уряду США, засноване 1 березня 1961 року. Гуманітарна організація, що відправляє добровольців в різні країни для надання допомоги. Корпус миру США в Україні було засновано у 1992 році.

Цілями Корпусу є допомога громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяння кращому розумінню американців українцями і навпаки.

Нагадаємо, волонтери створили електронну бібліотеку української діаспори.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *