З 732 зниклих безвісти стала відома доля 63 — Ірина Геращенко

Про це Уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці

«З 762 осіб, згідно отриманої сьогодні від ОРДО і ОРЛО інформаціі, встановлена доля 63 з них ( певні деталі потребують перевірки, але важливо, що процес пішов). Доля 699 встановлюється», — написала вона.

В той же чай Ірина Геращенко зазначила, що конкретної дати щодо обміну полоненими поки що немає.

«В безпековій групі (де Украіну представляє Є. Марчук) ключовим було питання розмінування. По чотирьом із 12 визначених інфраструктурних життєважливих об’єктів на лініі зіткнення, розмінування вже розпочалося. Також була гостра дискусія щодо порушення режиму припинення вогню (на жаль, в останні дні ситуація значно погіршилася) і порушень з відводом важкоі техніки», — зазначила Ірина Геращенко. 

За її словами, у Тристоронній контактній групі (де Украіну представляє Л. Кучма) йшлося не лише про безреку і заручників. Також там обговорювали виведення незаконних збройних формувань, відновлення украіно- російського кордону, допуск моніторинговоі місіі ОБСЄ на всютимчасово непідконтрольну територію Донбасу, у тому числі у місця утримування заручників і до кордону.

 

Останнє цього року засідання Тристоронньоі контактноі групи і робочих підгруп у Мінську ( сьогодні працювали гуманітарна…

Опубликовано Iryna Gerashchenko 22 декабря 2015 г.

Слухати новину Слухати новину

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *