Іноземна преса: російські модниці без турецького текстилю

Іноземна преса: російські модниці без турецького текстилю

  • 23 грудня 2015


AFP

Поки що заборона турецького текстилю в Росії не має офіційного статусу, пише “Коммерсант”

Міжнародна преса пише про трикутник Індія-Росія-Пакистан, можливі проблеми з поставками до Росії текстилю з Туреччини, мільйон мігрантів з Сирії та шукачів скарбів у Великій Британії.

Військовий баланс

Індійське видання Pioneer пише про індійсько-російські відносини напередодні візиту прем’єр-міністра країни Нарендри Моді до Росії.

На початку грудня індійські і російські військові провели спільні навчання у Бенгальській затоці. У той же час російський військовий корабель прибув до Карачі у Пакистані для спільних навчань в Аравійському морі, пише видання.

“Російські-пакистанські навчання і продаж країні озброєнь набувають більшого значення на тлі візиту індійського прем’єра до Росії, – пише видання. – Візит пана Моді 24-25 грудня дасть можливість Індії подолати занепокоєння щодо Росії і Пакистану.”

“Потрібно розібратися, чи взаємодія Росії з Пакистаном – це лише результат покращених відносин з Китаєм чи важіль у переговорах на тлі посилення оборонних зв’язків Індії та США, – додають автори. – Важливо зрозуміти, чи продаж Пакистану російських ударних вертольотів та реактивних двигунів порушує військовий баланс у регіоні”.

Санкції, санкції
Це може створити проблеми міжнародним рітейлерам, таким як Zara, Mango, Lacoste і Adidas”Коммерсант”

Турецький текстиль не доходить до російських споживачів, пише російський “Коммерсант”.

Турецький текстиль формально не входить до списку санкційних товарів, проте він фактично опинився під негласною забороною на ввезення до Росії. Вже найближчим часом ембарго може бути встановлене й офіційно, цитує видання російський мінпромторг.

Російські виробники очікують, що перші обмеження торкнуться готового одягу та взуття, а це створить проблеми міжнародним рітейлерам, таким як Zara, Mango, Lacoste і Adidas, які виробляють товари для Росії в Туреччині, пишуть автори.

Проте заступник російського міністра Віктор Євтухов вважає, що “70-80% турецького імпорту легкої промисловості – це те, що ми спокійно можемо замістити”.

70-80% турецького імпорту легкої промисловості – це те, що ми спокійно можемо заміститиВіктор Євтухов, заступник міністра промисловості і торгівлі РФ

На думку президента Ради легкої промисловості Росії Андрія Разбродіна, у разі погіршення політичної ситуації між двома країнами заборона може поширитися і на ввезення сировини та напівфабрикатів.

За його словами, у цьому випадку країна потребуватиме перехідного періоду тривалістю до року, аби дати можливість вітчизняним виробникам замінити турецьких постачальників на партнерів з інших країн, пише видання.

Мільйон переселенців

Хвиля мігрантів до Європи цього року досягла мільйона людей, пише Daily Telegraph.

Згідно з даними Міжнародної організації з міграції, цього тижня кількість мігрантів сягнула 1 004 756 людей, що майже на тисячу перевершило рекордну кількість переселенців з Європи до США у 1907 році, пише видання.

Згідно зі звітом організації, Європа переживає найвищу хвилю міграції за майже півстоліття. Чиновники прогнозують, що у 2016 році цифри можуть бути більшими за відсутності кардинальних змін щодо ситуації в Сирії.

AP

Цього року кількість мігрантів, що прибули до Європи, перевищила минулорічні цифри втричі

Переважна більшість переселенців, а саме 970 тисяч, дісталися Європи Середземним морем через Грецію чи Італію, прямуючи до Німеччини або Швеції. Проте ці дані не враховують тисячі “зайців”, які ймовірно перетнули Ла-Манш, пише видання.

Збільшення кількості мігрантів також підняло питання безпеки, після того, як стало відомо, що два ісламісти, які брали участь в паризьких атаках восени, прибули до Європи як мігранти з фальшивими сирійськими паспортами, пише видання.

Гонитва за скарбами

Британія переживає бум металошукачів, пише Daily Mail.

Останнім часом клуби шукачів скарбів збирають дедалі більше ентузіастів, чию цікавість підігріли популярні шоу на телебаченні, додає газета.

Якби ви почали працювати з металошукачем заради збагачення, а не насолоди, ви б покинули цю ідею через розчаруванняАрхеолог із графства Норфолк

Мисливці за скарбами мають улюблені місця. Наприклад, графство Норфолк стало настільки відомим у відповідних колах, що туристи з металошукачами приїздять туди аж із США і Канади. Багатьох ваблять легенди про короля Джона і коштовності корони, гроші та золото, які він нібито загубив тут під час подорожі у далекому XIII столітті.

Протягом минулого року, за допомогою металошукачів було знайдено понад 15 тисяч історичних артефактів: від сокир епохи неоліту і наперстків з XIX століття до поховання саксонського воїна і древніх монет, пише видання.

Найбільшу знахідку залізної доби також виявили у графстві Норфолк – це скарб з села Снеттішем. Місцевий фермер знайшов колекцію нашийних кілець, злитків і монет під час оранки на полі, пише видання.

Один з археологів графства Норфолк каже: “Коли дивишся на знахідки в музеї, легко забути, скільки часу хтось провів надворі при низьких температурах, щоб знайти їх”.

“Якби ви почали працювати з металошукачем заради збагачення, а не насолоди, ви б покинули цю ідею через розчарування”, – видання цитує археолога.

Огляд підготувала Служба моніторингу ВВС.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *