У Києві півтисячі шахтарів вимагають зарплат: «Уряд у шахту!»

Сьогодні близько півтисячі шахтарів Донбасу, Львівщини та Волині вийшли на протест до Верховної Ради з вимогою погасити заборгованість по зарплаті і захистити від знищення вітчизняну вугільну галузь

Сьогодні близько півтисячі шахтарів Донбасу, Львівщини та Волині вийшли на протест до Верховної Ради з вимогою погасити заборгованість з виплати заробітної плати, забезпечити стабільну роботу вугільних підприємств і виділити достатньо коштів на фінансування всієї галузі у 2016 році. Після пікету вони колоною вирушили під Кабмін, де вимагали відставки уряду. Про це повідомляє кореспондентка «Громадського радіо» Дар’я Куренная. 

Відчуваючи себе непочутими, страйкарі прийшли до будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості і вимагали зустрічі міністра. Шахтарі стукали касками по асвальту. Серед мітингарів був голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, з урахуванням грудня заборгованість у галузі залишається дуже високою – 1 млрд. грн. Тож шахтарі вимагають від урядовців грамотного розподілу виділених з Державного бюджету 312 млн грн на зарплати шахтарям. 

Шахтарі на мітингу стучать касками

Шахтарі на мітингу стучать каскамиАвторські права: Громадське радіо

Натовп з Кабміну

Натовп з КабмінуАвторські права: Громадське радіо

Далі мітинг перенесли під Міністерство вугільної промисловості

Далі мітинг перенесли під Міністерство вугільної промисловостіАвторські права: Громадське радіо

Про «голодного шахтаря»

Про «голодного шахтаря»Авторські права: Громадське радіо

Міністерство під охороною

Міністерство під охороноюАвторські права: Громадське радіо

Протестант

ПротестантАвторські права: Громадське радіо

Слухати новину Слухати новину

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *