ProZorro економить бюджетні кошти

На сьогодні до роботи в системі електронних закупівель ProZorro залучено всі структурні підрозділи Донецької облдержадміністрації, виконкоми міських рад, райдержадміністрації та військово-цивільні адміністрації області, що знаходяться на підконтрольній українській владі території.

Загалом в області з 1 листопада 2015 року до системи долучились більше 103 замовників та 106 постачальників на заплановану суму торгів 69,21 млн. грн. Вже проведено більше тисячі електронних аукціонів, економія бюджетних коштів складає близько 7,1 млн. грн., що становить 10% до загальної вартості товарів, робіт і послуг. 

Здійснення закупівель на електронних допорогових торгових майданчиках покращує співпрацю бюджетних організацій і бізнесу та запобігає проявам корупції. Конкурентні умови торгів прогнозовано дозволять заощаджувати 300-500 млн. грн. державних коштів на рік тільки на Донеччині.

Переваги використання системи електронних закупівель можна навести на конкретних прикладах.

Так, через онлайн-аукціон департаментом фінансів Донецької ОДА визначено 8 переможців на закупівлю офісних меблів та канцелярських виробів. При плановому бюджеті в розмірі 199,9 тис. грн. за підсумком проведених електронних закупівель укладені договори на суму 147,6 тис. грн., економія склала 52,3 тис. грн. або 26,2%.

Також за підсумком електронного аукціону щодо пропозиції закупівлі комп’ютерної техніки на суму 77,25 тис. грн. департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації укладено договір з переможцем конкурсних торгів на суму 68,9 тис. грн. Економія бюджетних коштів склала 10,8%.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *