На Донеччині відкрили четвертий розширений контрольний пункт пропуску

Сьогодні вранці розпочав роботу оновлений контрольний пункт в’їзду-виїзду «Гнутове» в Донецькій області. Інспектували стан готовності КПВВ голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Бідило, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

«Це четвертий пункт, який ми обладнали на Донеччині. Я вдячний місту Маріуполю і прикордонникам, які допомогли буквально за тиждень повністю завершити об’єкт. Роботи по облаштуванню перших КПВВ тривали до півтора місяця. Новий пункт пропуску дозволить вивести з «сірої» зони жителів Павлополя і Піщевика. Люди зможуть відчувати себе по-справжньому в Україні і не мати додаткових перепон для життя», – наголосив Павло Жебрівський.

Голова Донецької ОДА зазначив, що однією з причин, чому спішили з відкриттям КПВВ, було бажання полегшити жителям області можливість зустріти новорічно-різдвяні свята з рідними і знайомими.

«Найбільша проблема з перетином лінії розмежування сьогодні в Зайцеве. Вчора я особисто провів рекогносцировку, сьогодні приступили до розширення пропускної спроможності. Вирішили додатково залучити 8 прикордонників і проводити оформлення автобусів на окремій смузі. Це дозволить трохи розвантажити КПВВ», – повідомив Павло Жебрівський.

Він наголосив, що обласна влада розуміє складну ситуацію з перетином лінії розмежування. «Є, звичайно, обмеження прав і свобод людей. Ми робимо все, що можемо. В Новотроїцькому, Гнутове, Мар’їнці великих черг немає. Проблема в Зайцеве, але ми над цим працюємо», – зауважив очільник області.

КПВВ «Гнутове» продовжує працювати в межах дорожньо-транспортного коридору Маріуполь-Новоазовськ, але за рішенням керівництва штабу АТО переміщений в район населеного пункту Піщевик.

«Пункт пропуску знаходиться за 1 км від лінії розмежування. Тут розгорнуто 6 смуг руху по три в кожному напрямку, обладнано 12 робочих місць. Пропускна спроможність збільшилась вдвічі, до 5 тисяч  осіб і до 2 тисяч транспортних засобів на добу», – повідомив начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Бідило.

За його словами, залишаються певні ризики, пов’язані з провокаціями та обстрілами території. З урахуванням обстановки спільно з керівництвом області та міста Маріуполь прикордонники додатково облаштували укриття для персоналу та осіб, які будуть перетинати лінію розмежування. Працюють пункти обігріву.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *