Підполковник Військової служби правопорядку Збройних Сил України за допомогу в отриманні житла вимагав хабарі з військовослужбовців

Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону спільно з відділом захисту економіки в АР Крим та м. Севастополі Департаменту захисту економіки Національної поліції України, а також оперативним підрозділом УСБУ в Миколаївській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди затримано начальника структурного підрозділу територіального відділу Військової служби правопорядку.

Підполковника затримали безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в розмірі 3200 доларів США.

У таку суму зловмисник оцінив свої послуги за здійснення впливу на службових осіб житлової комісії військової частини та квартирно-експлуатаційного відділу м. Херсона щодо вирішення питання постановки на квартирний облік та подальше отримання одним з військовослужбовців службового житла з фондів Міністерства оборони України.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії. Офіцера затримано в порядку ст. 208 КПК України. Готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Наразі в ході проведення негласних оперативно-розшукових заходів вже задокументовано факт вимагання та одержання зазначеним підполковником хабара в сумі 4000 доларів США ще від одного військовослужбовця за здійснення впливу на прийняття уповноваженими особами рішення про розподіл службового житла.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *