Важкоатлети Донецької області – кращі в Україні за підсумками 2015 року

З 21 по 23 грудня в Києві на олімпійській базі «Конча-Заспа» проходив Всеукраїнський семінар тренерів та суддів з важкої атлетики. У рамках заходу Федерація важкої атлетики України підвела підсумки 2015 року.

Так, кращою важкоатлеткою України було визнано Юлію Калину з Маріуполя, яка минулому сезоні стала першою на чемпіонаті Європи і четвертою на чемпіонаті світу. Кращим важкоатлетом країни став Роман Зайцев з Краматорська, який посів п’яте і сьоме місця на європейській і світовій першостях відповідно. За свої досягнення наші спортсмени нагороджені особистими кубками.

Окрім цього, кубком була відзначена Донецька область як найуспішніший важкоатлетичний регіон України. Рейтинг складався відповідно до кількості очок, які спортсмени набирали на українських та міжнародних змаганнях 2015 року. Окрім вищезазначених Юлії Калини і Романа Зайцева, внесок в успіх Донеччини зробили володарі нагород чемпіонатів світу і Європи Ігор Обухов, Альона Шевкопляс та Олена Коханенко.

Зазначимо, що Донецька область вже декілька років посідала перші місця у Всеукраїнському рейтингу, але вперше це досягнення було відзначене нагородами і озвучене широкому загалу – у присутності тренерів та суддів всіх регіонів України, а також представника Міжнародної федерації важкої атлетики.

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *