Вибух газу в Нігерії: десятки загиблих

Вибух газу в Нігерії: десятки загиблих

  • 25 грудня 2015

Десятки людей загинули від вибуху на промисловій газовій фабриці на південному сході Нігерії.

У місті Неві, що в штаті Анамбра, вибухнула вантажівка, яка заряджала балони бутаном – газом, що його використовують на домашніх кухнях.

За різними даними, жертвами вибуху стали від 35 до сотні людей, серед яких працівники фабрики і жителі сусідніх будинків.

Місцева поліція підтвердила інцидент, але поки що не розповіла про подробиці. Повідомляють, що після вибуху почалася велика пожежа.

Загиблих і поранених забрали до навчальної лікарні при Університеті “Намді Азіківе”, що в місті Неві, де живуть переважно християни.

Свідок вибуху, Чуквумері Удучукву, який був біля місця події, розповів ВВС, що жителі міста зійшлися на фабрику з балонами, щоб заправити їх для приготування різдвяних страв.

За його словами, тіла деяких клієнтів і робітників фабрики обгоріли до невпізнаваності. Понад десять тіл винесли на вулицю, але всередині будівлі їх, ймовірно, залишається значно більше.

Сила вибуху була такою, що від нього постраждали сусідні будинки.

“П’ять будинків і депо досі горять, – розповів пан Удучукву. – Там працюють “Червоний хрест” і пожежники”.

Кореспондент Associated Press нарахував рештки ста тіл.

Інший свідок розповів газеті Vanguard, що фабрика вибухнула після того, як працівник станції почав заряджати газом з вантажівки наступний балон, не витримавши необхідної для охолодження паузи.

Свідки описують величезний вогонь з їдким чорним димом, що здіймається над місцем пригоди.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *